Příběh e-shopu Pura Vida

19.12.2022 | Vojta Hulinský | Doba čtení: 4 min | Příběhy

Pura Vida je po všech stránkách unikátní „feel good“ e-shop. Jejich tým už od roku 2015 šije oblečení, které holkám (těm hlavně) i klukům (těm taky) zlepšuje náladu a zvyšuje sebevědomí. Obléká je do barev a optimismu, aby měli chuť se pohnout. Na jógamatce, antuce i v životě.

Výraz Pura Vida ve španělštině znamená „čistý život“. A po tom touží snad každý. Nepřipouštět si k tělu negativní informace, které se na nás valí ze všech stran a udržet si optimismus. No a jak si člověk nejlépe vyčistí hlavu? Při běhu, józe nebo třeba meditaci. A k tomu výrobky party kolem jedinečné návrhářky Petruccyi přímo vybízejí.

Jejich specialitou jsou především pestrobarevné legíny s originálními motivy, ale dnes už nabízejí i další typy sportovního oblečení a stylové doplňky pro každého, kdo se nebojí udělat krok k tomu, aby jeho život byl Pura Vida.

Příběh e-shopu Pura Vida

Holky z Brna zakládají na tom, že:

  • Ctí řemeslo
  • Vyrábí v ČR
  • Testují na sobě
  • Fandí originalitě
  • Nevěří na škatulky
  • Respektují dodavatele

Příběh Pura Vida i e-shop jako takový je velmi fascinující a inspirativní. Proto jsme se rozhodli trochu vyzpovídat Petruccyi, jednu ze zakladatelek a dvorní designérku. 

Co vás vedlo k založení e-shopu?

Když jsme zakládaly naši značku, byl e-shop jasnou volbou, protože jsme s e-shopy měly zkušenosti z reklamní agentury. Věděly jsme, že první roky nechceme mít vlastní kamenný obchod, ale chceme, aby naše zboží bylo dostupné většímu okruhy lidí, než je okruh našich známých. 

Jak dlouho obchod provozujete?

Internetový prodej jsme zahájily v roce 2016. Tehdy jsme Pura Vida produkty jen „přilepily“ na můj web, který již existoval. Samostatný e-shop vznikl až o dva roky později a současná podoba našeho e-shopu se začala rýsovat až v roce 2019, kdy jsme spojily síly s Shoptetem.

Příběh e-shopu Pura Vida

Co vás na tom nejvíc baví?

To se asi liší napříč týmem. Někdo si užívá komunikaci se zákazníky, někdo rád nastavuje procesy, jiný se tetelí blahem při vychystávání objednávek. Ale skoro všechny nás baví vizuální podoba e-shopu, jinými slovy, to, jakým způsobem se snoubí práce mnoha do jednoho kompaktního a soudržného výstupu.

Co si myslíte, že vás dělá jedinečným?

Dřív to určitě byly výrazné barvy a technologie potisku. V průběhu let se tohle všechno dost posunulo, Češi už se barev na oblečení tolik nebojí a to ani nakupující ani prodejci, potažmo výrobci. Sehnat dnes barevné legíny už není takový problém jako před lety. 

Na rozdíl od konkurence si ale stojíme za svým a dál vyrábíme naše produkty výhradně v České republice. Díky tomu se snadno vyvarujeme kolísání kvality. Kolegyně tvrdí, že není na škodu ani mít vlastního návrháře s jedinečným rukopisem. Prý na světě není nikdo druhý jako já, ale to si opravdu netroufám hodnotit. 🙂

Kdy jste začali s tvorbou obsahu?

Z vlastní iniciativy prakticky od začátku, ale tenkrát to fungovalo na principu nahodilého entusiasmu a touhy se pochlubit něčím, co se nám povedlo. Poctivěji jsme tvorbu obsahu uchopily až s přechodem na Shoptet, kdy jsme začaly brát v potaz SEO a vlastně i celkovou kredibilitu a konceptuální koherenci našeho webu.

Příběh e-shopu Pura Vida

Před jakou výzvou v současnosti stojíte?

Asi jako většina e-shopů stojíme v současnosti trošku bezprizorně v bezprecedentní paralýze trhu a společenské krizi. Největší výzvu pro nás tak představuje vnitřní restrukturalizace firmy za účelem snížení nákladů a volba vhodného, citlivého přístupu z hlediska marketingu.

Jak jste řešili prezentaci produktů ve vašem obsahu, než jste začali používat Product Widgets?

Než jsme začaly používat Product Widgets, byla většina našeho obsahu interaktivní pouze na bázi hypertextových odkazů navázaných na text či obrázky. Prezentace našich produktů tedy sestávala výhradně z obrázkových odkazů.

Proč jste si vybrali zrovna Product Widgets?

Hledaly jsme nástroj, který by nám usnadnil tvorbu outfitů, tedy kombinaci vícero produktů v jednom výstupu, aniž by nepřiměřeně zaměstnával grafika, tak jako tvorba obrázkových odkazů. 

A Product Widgets zkrátka splňoval naše požadavky. Pochopitelně jsme při výběru přihlédly i k vysokému ratingu u doplňku a zejména i absenci obdobných rozšíření v doplňkovém portfoliu Shoptetu.

Jaké výsledky vám doplněk přinesl nebo přináší? Co se vám na Product Widgets nejvíce líbí?

Widgety nám pomáhají činit náš převážně textový obsah více vizuální a více interaktivní. Doplněk nám rovněž pomáhá lépe navigovat zákazníky během brouzdání po našem webu a dopřát jim plynulejší a příjemnější uživatelskou zkušenost. 

Nejvíc se nám na Product Widgets líbí, že z relativně malého vkladu - již existující produkt a trocha práce - dokáže vytvořit něco, co působí značně sofistikovaným dojmem.

Hodně štěstí, Pura Vida!

Držíme Pura Vida palce v jejich chvályhodné misy. A věříme, že i svým malým dílkem přispějeme k tomu, aby mělo co nejvíc lidi čistý život plný barev a optimismu.

Pura Vida | Počet widgetů: 159 | Počet produktů: 854

Přiveďte horu k Mohamedovi

Dostaňte potenciální zákazníky přímo na svůj e-shop. Proměňte zájem na reálný prodej.
S widgety své produkty prezentujete a zároveň obohacujete zážitek čtenářů.

Zkušební verze zdarma