Proč a kdy založit jako e-shop blog?

15.12.2022 | Vojta Hulinský | Doba čtení: 2 min | Obsahový marketing

Máte svůj e-shop a přemýšlíte, že si založíte blog? Přečtěte si, proč a kdy byste to měli udělat.

3 hlavní důvody, proč se vyplatí mít k e-shopu blog

1. Zvýšíte návštěvnost e-shopu

I pokud do tajů obsahového marketingu teprve pronikáte, pravděpodobně tušíte, co je SEO. Blog je ideální platforma na zapracování klíčových slov. Můžete zde bez obav využít i delší fráze, nespisovné výrazy či chybně napsaná slova, která vaše cílová skupina prostřednictvím Googlu nebo Seznamu hledá. 

Díky tomu se můžete časem po zadání těchto slov objevovat na předních místech ve vyhledávači – a tím pádem z nich dlouhodobě generovat nové návštěvníky. Navíc vás tato taktika nestojí žádné peníze, pouze trochu času, úsilí a trpělivosti.

2. Zaujmete nové zákazníky

Nemusíte detailně znát jednotlivé fáze nákupního cyklu, abyste věděli, že před koupí zpravidla potřebujete daný produkt poznat a zjistit jeho výhody – až poté se odhodláte ho objednat. V blogovém článku můžete nenásilnou formou představit své služby lidem, kteří je ještě neznají nebo teprve přemýšlí, zda by je využili. A přesvědčit čtenáře k návštěvě e-shopu.

3. Podpoříte důvěryhodnost značky

Pomocí praktických tipů, zajímavostí z oboru nebo třeba návrhů řešení problémů, s nimiž se na vás zákazníci často obrací, průběžně zvyšujete svou kredibilitu. Klientům tím ukážete, že tomu, co děláte, opravdu rozumíte, nasloucháte jim a třeba je i dokážete něčím obohatit. A oni vás začnou vnímat jinak. Jako autoritu, které mohou věřit a k níž se budou rádi vracet.

Kdy je správný čas založit k e-shopu blog?

Když máte vymyšlený zajímavý a pro čtenáře přínosný obsah. Je jedno, jestli jste svůj obchod spustili teprve včera, nebo zda už fungujete pátým rokem. V takových případech nikdy není moc brzy ani zbytečně pozdě. A co byste na blogu mohli publikovat?

  • Návody, rady, praktické tipy,
  • krátké případové studie,
  • aktuální trendy v oboru,
  • nahlédnutí za oponu e-shopu,
  • překvapivé informace,
  • novinky z firmy.

Závěr

Kvalitně vedený blog dokáže získat a zaujmout nové zákazníky. A pak z nich udělat štamgasty. Je však nezbytné na něm sdílet zajímavý obsah. Založte ho, jakmile budete mít pár nápadů, které by vaší cílovce mohly přijít vhod.

Přiveďte horu k Mohamedovi

Dostaňte potenciální zákazníky přímo na svůj e-shop. Proměňte zájem na reálný prodej.
S widgety své produkty prezentujete a zároveň obohacujete zážitek čtenářů.

Zkušební verze zdarma