Příběh e-shopu Barvy ve spreji

23.1.2023 | Vojta Hulinský | Doba čtení: 4 min | Příběhy

Kdyby Banksy žil v Brně, určitě by byl pravidelným návštěvníkem v kamenném obchodě Pantograff Art Store, který se již od roku 2013 specializuje na barvy ve spreji a další umělecké potřeby. A pokud inkognito nenakupuje z e-shopu barvyvespreji.cz, tak určitě musí podporovat záslužnou činnost jeho provozovatele, pana Ondřeje Vítka.

Ten pod záštitou neziskové organizace Panto Graff z. s. pomáhá pořádat graffiti jamy, workshopy a exhibice pro veřejnost či charitativní akce, jako jsou dražby, sbírky a benefiční večírky pro podporu dětí z dětských domovů nebo rodin s postiženými ratolestmi.

Přístup pana Vítka, ale i příběh jeho e-shopu může být inspirací pro ostatní. Proto jsme se rozhodli trochu ho vyzpovídat.

Co vás vedlo k založení e-shopu?

Měl jsem několik let jen kamennou prodejnu a věděl, že moje nabídka přesahuje potenciál Brna, kde ji provozuju. Nad e-shopem jsem přemýšlel dlouho, ale nechtěl jsem přijít jen s „dalším e-shopem“ v mém oboru. Měl jsem představu o struktuře a rozřazení produktů podle toho, co jsem vysledoval při obsluze prodejny, ale žádné zkušenosti s vytvářením webů nebo správou e-shopu. 

Jednoho dne do prodejny přišel obchoďák Shoptetu a nabídl mi testovací období zdarma. A když jsem si těch 30 dní hrál s nějakou šablonou a zkoušel, co to umí, bylo jasné, že už se toho nevzdám. A tak jsem pokračoval dál v úpravách, až vznikl po několika měsících docela zajímavý e-shop. Ten jsem spustil a funguje na adrese www.barvyvespreji.cz.

Jak dlouho obchod provozujete?

Kamennou prodejnu 9 let, e-shop jsem spustil v roce 2020.

Co vás na tom nejvíc baví?

Baví mě rozmanitost projektů, se kterými zákazníci přicházejí. Na prodejně se snažím ze zákazníka dostat maximum informací, abych si dokázal představit, co jeho projekt obnáší a jakou potřebuje barvu, trysku, hrot, náplň a podobně. Na e-shopu mě nejvíc baví, když si podle skladby objednávky představuju, jaký projekt asi zákazník zamýšlí.

Co si myslíte, že vás dělá jedinečným?

Jednoznačně nabídka. Troufnu si říct, že v mém oboru nikdo tak rozmanitou a širokou nabídku nemá. Na prodejně je to potom poradenství a na e-shopu rychlost dodání.

Kdy jste začal s tvorbou obsahu?

Začal jsem do wordového dokumentu psát popisy produktů v roce 2017. Ještě jsem ani nevěděl, kde e-shop bude, zda využiju šablonu, nebo si ho nechám sestavit míru, ale psal jsem texty a připravoval se. V roce 2020 jsem e-shop spustil a nový obsah vzniká každý týden. Ať už nové produkty na e-shopu, nebo články na blogu, který je s e-shopem propojený.

Před jakou výzvou v současnosti stojíte?

Určitě by mému podnikání prospělo rozšíření skladovacích prostor i kamenné prodejny. Mám nějaké nápady, jak v rámci oboru expandovat, ale trochu mě brzdí místo.

Jak jste řešil prezentaci produktů ve vašem obsahu, než jste začal používat Product Widgets?

Buď přes hypertextový odkaz, nebo nějakou galerií fotografií, které však nebyly prolinkované směrem k nákupu. Do určité míry to účel splnilo, ale nebylo to efektivní.

Proč jste si vybral zrovna Product Widgets?

Já na něj víceméně čekal. Tuším, že jsem se v nějaké internetové diskuzi dozvěděl, že se na něčem podobném dělá, nebo po tom volá více uživatelů. A já obzvlášť. 

Můj případ je totiž specifický v tom, že mám blog na jiné doméně než e-shop, takže bylo o to těžší ho propojit s prodejem a odkazovat z něj přímo na nabídku zboží. Díky Product Widgets je to naprosto snadné. Doplněk mi navíc přišel od začátku přehledný a jednoduchý, přitom splňoval, co jsem od něj očekával. Dnes mám desítky widgetů, některé pro jeden produkt, jiné i pro pět.

Jaké výsledky vám doplněk přinesl či přináší?

Neměřím výkonnost widgetu, ale přináší minimálně to, že když napíšu článek o efektových barvách ve spreji, můžu hned k textu přidat widget s danými produkty a pomoci tak ke konverzi.

Co se vám na Product Widgets nejvíce líbí?

Přehlednost. Je to jednoduché, intuitivní a dá se přednastavit šablona widgetu, což ulehčí spoustu času při hromadném vytváření widgetů.

Hodně štěstí, Barvy ve spreji!

Držíme panu Vítkovi palce a věříme, že i svým malým dílkem přispějeme k tomu, aby jeho e-shop přinášel radost co nejvíce zákazníkům. Ti jsou s kvalitou výrobků očividně spokojeni, protože obchod hodnotí 4,9 hvězdičkami z pěti možných.

barvyvespreji.cz | Počet widgetů: 129 | Počet produktů: 2036

Přiveďte horu k Mohamedovi

Dostaňte potenciální zákazníky přímo na svůj e-shop. Proměňte zájem na reálný prodej.
S widgety své produkty prezentujete a zároveň obohacujete zážitek čtenářů.

Zkušební verze zdarma