6 inspirativních blogů e-shopů, které vás dostanou

15.12.2022 | Vojta Hulinský | Doba čtení: 5 min | Obsahový marketing

Ani u tvorby firemních blogů z nebe žádný učený nespadl. Počítejte s tím, že chvilku potrvá, než najdete svůj vlastní styl, který si poté už budete držet. Zpočátku ho každý hledá, experimentuje a zkouší, co mu vyhovuje a přináší výsledky. V tomto článku vám přiblížíme 6 kvalitních a odlišně pojatých blogů, jimiž se můžete inspirovat.

1. Aktin

Blog značky Aktin původně vznikl proto, aby vyvracel mýty a předsudky o oblasti fitness, které ve společnosti panují. Postupně se ale vyvinul v účinný nástroj propagace produktů, které firma na svém e-shopu nabízí.

Najdete tu už zhruba 2 000 článků rozdělených do tematických kategorií hubnutí, trénink, výživa, nabírání svalů a zdraví. Publikují hodně a často, přesto u nich nevítězí kvantita nad kvalitou. Svědčí o tom také více než 39 tisíc odběratelů. 

Ty zaujala hlavně kombinace odbornosti a srozumitelnosti, protože texty jsou svižné, čtivé a i pro laika snadno pochopitelné. Jejich rozsah není nikterak dlouhý, takže je přelouskáte během pár minut. Produkty se v nich propagují prostřednictvím interních odkazů.

2. GymBeam

Blog společnosti GymBeam slouží jako krásná ukázka, jak lze to samé pojmout trochu jinak. Zatímco Aktin se primárně zaměřuje na kondiční cvičence a laickou veřejnost, která se zajímá o zdravý životní styl, GymBeam píše i pro odbornější publikum – zapálené fitness nadšence, kulturisty, osobní trenéry, výživové poradce apod.

Tomu samozřejmě odpovídá obsah článků. Jejich texty jsou zpravidla dlouhé, hutné, detailní a odbornými informacemi nabité. Jde se zde opravdu do hloubky a fakta často odkazují na vědecké studie. Ale lidé, kterým třeba blog Aktinu připadá až příliš laický, tady najdou to, co hledají. 

Produkty se tu propagují prostřednictvím bannerů, takže můžete načerpat inspiraci, jak by s využitím doplňku Product Widgets mohly vypadat i vaše články.

3. ArtCrystal Tomeš

Blog jabloneckého výrobce křišťálových lustrů a dalších svítidel je pěkný příklad, o čem všem se v rámci zdánlivě úzce zaměřeného e-shopu dá psát. Jejich články se věnují:

  • křišťálovým lustrům – doporučení vhodných lustrů do jednotlivých místností, vyvracení mýtů o křišťálových lustrech, informování o trendech,
  • jiným typům křišťálového osvětlení – jak skloubit doplňkové osvětlení s lustry, doporučení vhodných světel do jednotlivých místností,
  • žárovkám – historie, typy, spotřeba, srovnání apod.,
  • křišťálu – výroba, vlastnosti, použití,
  • světlu – druhy, parametry, barvy, vliv na psychickou či fyzickou stránku člověka,
  • interiérovým stylům – představení designových stylů a souvisejících svítidel aj.

Texty ArtCrystal Tomeš vzdělávají, informují o novinkách, zajímavostech a pomáhají čtenářům s výběrem křišťálového lustru či jiného typu svítidel. A dělají to velmi čtivým způsobem. Jsou kreativní, vtipné a psané s nadsázkou. Produkty se zde propagují prostřednictvím interních odkazů.

4. Peněženky AHAL

Blog internetového prodejce peněženek, klíčenek, pouzder na doklady, visaček na kufry a jiných doplňků má skvělé výsledky. Články totiž atraktivní formou představují různé typy produktů, informují o nových trendech, dávají tipy na vhodné dárky a přinášejí řešení problémů, které čtenáře často trápí. 

Hodně dělají také skvělé fotografie, díky kterým si zákazník prohlédne každou peněženku z několika úhlů, včetně pohledů zevnitř. Produkty se tu propagují prostřednictvím Product Widgets.

A provozovatel obchodu, pan Jan Synek, si ho nemůže vynachválit.

„Doplněk Product Widgets je super pomocník. Jako původní profesí programátor jsem si dřív vždy vytvořil html kód a do nej ručně vložil obrázky s popisky a odkazy, což bylo dost pracné i časově náročné. Product Widgets dělají to, co v minulosti já, ale mnohem lépe a automatizovaně. Nyní už můžu spravovat produkty v blogových článcích opravdu snadno a rychle.“

5. Bandi Vamos

Blog značkového e-shopu s pánskou módou skvěle supluje roli stylisty. Funguje totiž jako poradce pro muže, kteří na něm zjistí vše, co potřebují k tomu, aby byli za každé situace adekvátně oblečení, perfektně sladění, šli s dobou a nedopustili se společenského faux pas.

Články se tematicky zaměřují na oblasti, které v souvislosti s obleky řeší manažer, student, ženich, svatební host i návštěvník jiné události. Další kategorie tvoří oblečení pro volný čas a obecné vychytávky či zajímavosti, které ocení všichni výše jmenovaní muži. Produkty se zde propagují prostřednictvím interních odkazů.

6. Klenota

Blog designového klenotnictví má do jisté míry usnadněnou práci. Jejich ručně vyráběné šperky jsou pro cílovou natolik atraktivní, že se – s nadsázkou řečeno – prodávají samy. I proto v článcích hrají prim kvalitní produktové fotografie, které text umně propojuje.

Najdete tu zejména představení kolekcí, typů kamenů, nových trendů nebo tipy na dárky. Produkty se zde propagují prostřednictvím interních odkazů.

Závěr

Neexistuje univerzální recept, který vám zaručí úspěšnost vašeho blogu. Každý jí dosahuje trochu jinak. Proto je nejlepší najít si vlastní styl a toho se držet. Předtím ale doporučujeme čerpat inspiraci u zavedených značek a zkoušet různé taktiky. Uvidíte, že dříve nebo později zjistíte, která je ta správná pro váš e-shop.

Přiveďte horu k Mohamedovi

Dostaňte potenciální zákazníky přímo na svůj e-shop. Proměňte zájem na reálný prodej.
S widgety své produkty prezentujete a zároveň obohacujete zážitek čtenářů.

Zkušební verze zdarma