Novinky březen 2024

Od posledních novinek jsme si dali měsíční pauzu. Pilně jsme ale pracovali na dalších vylepšeních aplikace, zejména editoru widgetů.

Editor widgetů

Největší část práce spočívala v předělání celého editoru do jiné technologie. To samo o sobě sice není vidět(bohužel) ale umožní nám to snáze přidávat nové typy nastavení a do budoucna i nové typy widgetů. Již nyní díky tomu přibyla možnost nastavit:

  • zaoblení rohů položky, tlačítka a obrázku
  • odstup mezi položkami
  • barevné pozadí u všech šablon
  • skrýtí obrázku a názvu položky
  • zarovnání obsahu položky
  • ohraničení položky
  • prolnutí světlejšího pozadí obrázku do tmavší pozadí celé položky

UX vylepšení

Krom nových možností jsme vylepšovali i stávající funkce. Většinu select boxů jsme nahradili jednoduššími tlačítky s návodnými ikonami.

Při přepínání šablon je nyní vidět i ukázkový obrázek, což urychlí orientaci.

Vyhledávací pole pro nové položky jsme sjednotili do jednoho místo původního odděleného vyhledávání pro kategorie a produkty. Do budoucna sem přibudou další typy položek.

No a nakonec veškeré nastavení jsme sjednotili do dvou obrazovek místo původních několika pro tlačítko, položku, cenu atd.

Změna v náhradních produktech

Náhradní produkty fungovali původně jako samostatný seznam produktů, kterými se nahrazovali vyprodané položky. Seznam náhradních produktů jsme nyní kompletně odstranili a místo něj přidali možnost omezit počet zobrazených položek ve widgetu. Do finálně zobrazených položek se vybírá ze všech nastavených dle skladovosti a jiných kritérií. Efektivně tak lze docílit stejného výsledku jako s náhradními produkty ale s jednodušším nastavením. Navíc je nyní možné nahrazovat i kategoriemi a náhodnými produkty z kategorie.