Novinky prosinec 2023

Na prosinec jsme pracovali především na vylepšení stávajících funkcí a přípravě půdy pro další velké změny. Pojďme se na to spolu podívat.

Nový editor

Největší změnou je úprava stávajícího editoru widgetů. Původně byla všechna nastavení widgetu dohromady na jedné obrazovce a začínala být nepřehledná. Nyní se na výchozí obrazovce ukazují pouze základní nastavení a detaily jednotlivých elementů se ukáží až po kliknutí na specifickou oblast přímo ve widgetu.

Aktuálně není možné upravit nic víc, než bylo k dispozici dříve. Brzo ale začnou nové možnosti přibývat.

Mobilní náhled v editoru

Do editoru widgetů jsme přidali šikovné přepínátko mezi náhledem widgetu na počítači a na mobilu. Jedním kliknutím tak můžete ověřit, jak se váš widget zobrazí na mobilním zařízení.

Vylepšení stávajících šablon

Masivně jsme rozšířili možnosti zobrazení u všech šablon. Všude je nyní možné přepínat mezi různými typy zalamování(scrollbar, carousel, zalomení, skrytí) a tam kde to dávalo smysl přibyla možnost zobrazit hodnocení produkt, název varianty či popis produktu. Také jsme vylepšovali zobrazení na mobilních zařízeních a obecně displejích různých velikostí.

Lepší doručitelnost mailů

Občas nám hlásíte problémy s přihlášením do aplikace pomocí odkazů posílaných mailem. Za komplikace při přihlašování se omlouváme, pracujeme na tom, aby bylo přihlašování co nejpohodlnější.

V rámci posledních úprav jsme vylepšili obsah mailu tak, aby vypadal pro různé spam detektory co nejméně podezřelý. Také jsme implementovali technologie SPF, DKIM a DMARC, které zvyšují důvěryhodnost a reputaci našich mailů. Situaci nadále monitorujeme a budeme na vylepšování při přihlašování pracovat i nadále.

Rušení dvou funkcí

Z různých důvodů jsme se rozhodli zrušit dvě stávající funkce v Product Widgets.

Tou první je možnost otevírat odkazy z widgetů do nového okna prohlížeče. U nových widgetů toto již nelze nastavit a u těch stávajících bude otevírání do nového okna automaticky změněno na otevírání do stávajícího okna v lednu 2024.

Druhou funkcí, kteoru budeme postupně rušit, je výchozí nastavení nových widgetů. Toto rušíme z toho důvodu, že plánujeme přidávat nové typy widgetů a ty by již s výchozím nastavením nebyly kompatibilní. Ve výsledku by tak byl nepořádek v tom, kdy a co funguje. Pokud chcete vytvořit nový widget se stejným nastavením jako jinde, použijte funkci kopírovat.