Příběh e-shopu Vinci projekt

Bohémská koupelna, patchwork podlaha, vintage chodba nebo venkovská kuchyně s mozaikou. Ať už si chcete vytvořit jakýkoliv designový interiér, Vinci projekt nabízí tolik inspirace, že si nebudete umět vybrat. 

Za e-shopem s originálními a často ručně malovanými produkty stojí architektka Petra Sotonová. Ta své klienty při navrhování domova vyzývá k zahození běžných katalogů, zbavení se konvencí a hledání vlastní cesty. Najít ji můžete i díky pečlivě vybrané nabídce Vinci projektu, která vám umožní popustit uzdu své fantazie a vykouzlit si domov, o jakém jste vždy snili.

Co všechno si tedy můžete zakoupit v pražské a plzeňské prodejně nebo online?

  • Ručně vyráběné obklady a dlažbu
  • Keramická svítidla
  • Úchytky
  • Věšáky a háčky
  • Dveřní štítky
  • Netradiční zásuvky a vypínače

Zajímá vás, jak se úspěšná architektka dostala k provozování obchodu a co ji na její práci nejvíce baví? Přečtěte si náš rozhovor.

Co vás vedlo k založení e-shopu? 

Především potřeba umožnit zákazníkům zakoupit si naše zboží na internetu. Společně s tím jsme také chtěli vytvořit přehledný katalog pro snazší orientaci našich klientů.

Jak dlouho obchod provozujete? 

Je to již 16 let.

Co vás na tom nejvíc baví? 

Za nejzábavnější část považuji hledání nových netradičních produktů, jako jsou dlažby, obklady a mozaiky, ale i doplňky z keramiky k doladění naší nabídky.

Co si myslíte, že vás dělá jedinečnými? 

Určitě naše nabídka zboží, jedinečné produkty, menší objemy pro specifické projekty a lidský a individuální přístup ke klientovi. Také fakt, že naši zákazníci si mohou prohlédnout zboží na našich kamenných vzorkovnách v Praze a Plzni, které jsme chtěli zařídit v souladu s naší nabídkou někdy až uměleckých a ručně vyrobených kousků a kde by se zákazníci cítili příjemně a vítaní.

Kdy jste začali s tvorbou obsahu? 

Na Shoptetu jsme začali v roce 2018. Předtím jsme měli web vytvořený formou katalogů a veškerý obchod se odehrával v našich prodejnách. Doba ale pokročila a už to nestačilo.

Před jakou výzvou v současnosti stojíte?

Vytvořit co nejzajímavější, nejpřehlednější a nejsrozumitelnější e-shop pro naše klienty, který je bude bavit, rádi tam budou brouzdat a hledat inspiraci. Zároveň takový, který je přivede k nám na vzorkovny s chutí si věci osahat a samozřejmě i nakoupit. Doporučujeme klientům si vše prohlédnout naživo, protože to vám žádný obrázek nezprostředkuje.

Jak jste řešili prezentaci produktů ve vašem obsahu, než jste začali používat Product Widgets?

V podstatě jsme prezentovali jen formou produktů. Dokonce jsme založili produktovou kategorii Inspirace, ale to se samozřejmě špatně snášelo s přehledností a orientací na e-shopu a v neposlední řadě také se SEO.

Proč jste si vybrali zrovna Product Widgets?

Geniální je jeho vkládání pomocí kódu kamkoli chcete a doplnění blogových článků nejen na platformě Shoptet. Zkrátka nekonečná flexibilita využití.

Jaké výsledky vám doplněk přinesl nebo přináší?

U inspiračních článků můžeme ihned nabídnout odpovídající produkty a tím získat nové zákazníky, zpříjemnit jim a zkrátit cestu k nákupu.

Co se vám na Product Widgets nejvíce líbí?

To asi bylo řečeno výše, nejspíš flexibilita využití. A také provázání s inspiračními články.

Hodně štěstí, Vinci projekt!

Petře i jejím kolegům přejeme i nadále dobré oko na jedinečné produkty a věříme, že se jejich základna věrných zákazníků bude jen rozšiřovat. A pokud si i vy chcete vylepšit nebo trochu rozveselit kteroukoliv část bytu či domu, vyrazte na prohlídku do vzorkovny v Praze a v Plzni nebo na web vinciprojekt.cz.