​​Příběh e-shopu Nutsman: „Prodáváme zdraví a milujeme to.“

Když se najde ten správný parťák, vyladí se každý detail, důsledně se kontroluje kvalita a tvrdě se pracuje, vznikne z toho to pravé ořechové. Tak zní ve zkratce příběh dnes úspěšného e-shopu Nutsman , na kterém najdete široký výběr ořechů, sušeného ovoce, zdravých potravin, ale také kosmetiku, bylinky nebo CBD oleje.

Myšlenka začít s ořechářstvím se zrodila v hlavě zakladatele Davida Kaňovského u sto let starého ořešáku. Když v roce 2015 vysázel prvních 5 hektarů bio ořechového sadu, neměl ani tušení, že jen o pár let později bude mít vlastní značku, 7000 produktů na skladě a kamennou prodejnu k tomu. V čem podle něj spočívá úspěch Nutsman?

  • Kladný vztah k přírodě a přírodním produktům
  • Férová cena
  • Fakt, že lidé stojící za e-shopem svou práci milují

David Kaňovský a jeho obchodní partner Jaroslav Pisklák dokazují, že sny se plní, pokud máte vášeň a dostatečnou píli. Přesvědčte se o tom sami a přečtěte si rozhovor s ořechovým mužem, jak sám sebe David nazývá.

Co vás vedlo k založení e-shopu? 

Naše cesta k založení e-shopu se zrodila z touhy dovážet vlašské ořechy z celého světa do České republiky a současně vytvořit vlastní sad. Avšak po prvním roce a půl existence naší firmy jsme si uvědomili, že máme příležitost rozšířit nabídku díky našim globálním kontaktům na přímé výrobce a zpracovatele. To nám umožnilo přidat do nabídky mnoho dalších kvalitních produktů. Tato změna vyústila k vytvoření našeho e-shopu www.nutsman.cz.

Jak dlouho obchod provozujete? 

Náš první e-shop spatřil světlo světa ve druhé půlce roku 2018, ale za oficiální start považujeme až duben 2019. Tehdy jsme disponovali několika desítkami produktů, garáží a obrovskou chutí do práce. Je úžasné vidět, jak se za tu dobu vše vyvinulo. Dnes disponujeme velkým skladem se 7000 produkty a skvělým týmem lidí, bez kterých bychom to nezvládli.

Co vás na tom nejvíc baví? 

Především je to naše cesta. V roce 2015 jsme snili o vlastním sadu, v roce 2017 jsme zasadili 1000 stromů našeho BIO ořechového sadu a v roce 2019 jsme spustili e-shop. Od té doby je to jako jízda na kolotoči – jednou jste dole, jednou nahoře, ale každý krok nás posune někam dál.

Za druhé jsou to naši zákazníci. Naše vize zůstává po celou dobu stejná – poskytnout ten nejlepší možný zákaznický servis. Snažíme se prodávat naše produkty tak, jako bychom je prodávali vlastní rodině, a díky tomuto přístupu nám práce přináší mnoho radosti.

A za třetí: milujeme to, co děláme. Prodáváme zdraví a za každým z našich produktů stojíme. Každý jsme vyzkoušeli a víme o něm téměř vše.

Co si myslíte, že vás dělá jedinečnými? 

Jsme dva kluci, kterým se plní sny. Již jsme si splnili sen o vlastním sadu a nyní je náš cíl stát se dvojkou na trhu. Široký sortiment, rychlá expedice, zaměření na zákazníka a skvělý poměr cena/výkon jsou jen výsledkem naší tvrdé práce. Prostě zdravé potraviny pro každého. Ne nadarmo máme ve sloganu: „To pravé ořechové“.

Kdy jste začali s tvorbou obsahu? 

Uvědomili jsme si jeho důležitost hned na začátku našeho podnikání. Začali jsme rozvíjet naše sociální sítě a následně jsme založili blog. Nyní pravidelně publikujeme články, ať už se jedná o zdravé recepty, nebo všeobecná témata spojená s našimi produkty.

Před jakou výzvou v současnosti stojíte?

Momentálně se intenzivně věnujeme vytváření nového webu a rozšiřování našeho týmu. Věříme, že příští rok představíme nový web a zároveň posuneme celý tým na vyšší úroveň.

Jak jste řešili prezentaci produktů ve vašem obsahu, než jste začali používat Product Widgets?

Používali jsme různé metody, jako například koláže z fotek nebo odkazy do článků, ale tyto způsoby se ukázaly jako neefektivní.

Proč jste si vybrali zrovna Product Widgets?

Díky naší spolupráci s Shoptetem byla volba zřejmá. Navíc je práce s tímto doplňkem velmi jednoduchá, což nám umožnilo snadno implementovat widgety i do starších článků.

Jaké výsledky vám doplněk přinesl nebo přináší?

Díky tomuto doplňku se nám podstatně zvýšila proklikovost na naše produkty. Navíc vše nyní vypadá profesionálně a zákazníci se k produktu dostanou snadněji.

Co se vám na Product Widgets nejvíce líbí?

Především jednoduchost řešení, díky kterému zvládne vytvoření nového widgetu opravdu kdokoli.

Hodně štěstí a ořechů, Nutsman!

Oběma pánům i jejich celému týmu držíme palce, aby se jim v budoucnu podařilo rozlousknout všechny oříšky spojené s dalším růstem jejich podnikání. A jestli vás nyní po přečtení rozhovoru honí mlsná, mrkněte na jejich nabídku produktů nebo se podívejte, jak na blogu využívají naše widgety.

nutsman.cz |Počet widgetů: 44 |Počet produktů: 6319