Novinky září 2023

Vkládání widgetů do článků přímo z aplikace

Pro e-shopy na Shoptetu jsme zprovoznili možnost vkládat widgety do článků přímo z naší aplikace bez nutnosti ručního kopírování kódu do Shoptet editoru článku. Doufáme, že vám toto značně usnadní práci. Tuto funkci budeme dále vylepšovat a jedno z nejbližších vylepšení bude zobrazení placeholderu na místě widgetu v Shoptet editoru článků. Nyní není widget při editaci článku vidět a může se tak stát, že si ho omylem při úpravě smažete.

Upgates doplněk

Pokud provozujete svůj e-shop na platformě Upgates, můžete nás nově nainstalovat a využít i tam. Doplněk je dostupný na Upgates marketplace jako ověřený doplněk.

Zjednodušení přihlašování

Pro přihlašování do naší aplikace používáme jednorázové přihlašovací odkazy zasílané e-mailem. Tato metoda má krom pozitiv i některá negativa, na které někteří z vás naráží. Za komplikace se vám omlouváme. Neplánujeme způsob přihlašování měnit ale pracujeme a budeme pracovat na jeho vylepšení.

Původně každý nově vygenerovaný přihlašovací odkaz zrušil platnost toho předchozího. Toto jsme nyní ale změnili a odkazy se již neruší, takže pokud jste si jich nechali vygenerovat více a chodí vám s malým spožděním, budou vám stále fungovat. Také jsme mírně prodloužili jejich platnost.

Ostatní menší úpravy a nápověda

Dále jsme vylepšili různé drobnosti jako:

  • do seznamu widgetů jsme přidali tlačítko pro přechod na stránku s vkládacím kódem
  • tlačítka na detailu a seznamu widgetů jsme obohatili pro rychlejší přehled o ikony
  • odstranili jsme zbytečný scrollbar u vkládacího kódu widgetu
  • náhled widgetu v editoru se nyní posouvá se stránkou takže máte výsledný widget vždy na očích

Také jsme zapracovali na některých tématech z nápovědy na hlavní stránce a opravili různé bugy, které průběžně monitorujeme.

Proběhly také velké interní úpravy, které nám do budoucna umožní další rozvoj.

Do příště

V nejbližší době se můžete těšít zejména na možnost výběru ze všech obrázků produktu. Ve widgetech tedy půjde použít i obrázky, které nejsou nastaveny jako hlavní obrázek produktu nebo varianty. Dále budeme pracovat na nových šablonách, snazším přihlašování a lepším vkládání widgetů do článků skrze naši aplikaci.

Pokud byste měli jakékoliv náměty, nápady a připomínky, rádi si je přečteme na info@productwidgets.cz. Díky!